Η λίστα ιστολογίων μου

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Το βάζο...!

<<Εχεις σπασει βάζο ποτέ?
Εμεινες να το κοιτας σαστισμένος για την ...ζημια που του έκανες ή βιάστηκες να το σκουπισεις να το μαζεψεις με το φαρασι και να το..πεταξεις?
Τι να το κάνεις ένα σπασμένο βαζο αλλωστε?
Τι χρησιμοτητα ή τι ομορφιά θα είχαν τα κομματακια του...
Νερό δεν μπορεί να συγκρατήσει..λουλουδια ακριβά δεν μπορεί να φιλοξενήσει...το σαλονι σου θα το ασχημυνε ενα...σπασμενο θρυμματισμενο αχρηστο πια βαζο!!!
Μήπως όμως ανήκεις στην <<αλλη κατηγορία >> που θα το μαζευε με επιμελεια - κι ας εκοβες τα χερια σου..κι ας ματωνες- για να το κολλησεις...με υπομονη,τρυφεροτητα , αγαπη,νοσταλγία....
Ενα ενα, κομματι διαφανο ...μηπως ,μπας λεω και εβρισκες χρονο να το συναρμολογησεις σαν παζλ πολυχρωμο που καποτε φιλοξενησε τα ονειρα σου....τις καλυτερες στιγμες σου...τις μαγικες σου εικονες,τα λουλούδια-στιγμες που σου χάρισαν ακριβό μπουκέτο αγάπες και ερωτες?
Και...και....αναρωτιεμαι....θελω τοσο πολυ να μου πεις...αν ...αν οντως εισαι απο αυτους που εκατσαν και κολλησαν το ερμο γυαλινο βαζακι....μετα..μετα τι εκανες μαζι του?
Το παραχωνιασες σε μια γωνια σαν αχρηστο..ασχημο πλεον αντικειμενο που απλα...αναδεικνυε την ικανοτητα σου σαν μαστορα , σαν υπερανω ανθρωπο , σαν δημιουργο του κατα εικονα και ομοιωση?
Μηπως θα σε εκνευριζε τελικα η ατελεια που ΕΣΥ ηξερες απο παντα οτι υπηρχε?
Μηπως και φοβοσουν ότι θα την δουν οι....αλλοι και σε βαλουν στο στομα τους????
Παντα τα..στοματα τα πεινασμενα...
Οι καρδιες και ποιοι χωρανε σε αυτες ...ποτε!!!
Τα στοματα μόνο να σε καταπίνουν...
Τι αραγε θα εκανες?
Ποιος εισαι?
Λες ....λες να εισαι απο αυτους τους λιγους και ξεχωριστους....τους τρελους και ονειροπολους που....θα το εβαζαν το κολλημενο βαζακι μπροστα μπροστα στο τζακι με την..σπασμενη του πλευρα να χαμογελα στραβα....σαν ρωγμη αυθαδικη στον χρονο και στον χωρο...?
Λες..λες να είσαι απο αυτους που...θα ξεσκονιζαν καθε μερα την πληγη του....κι ας μην εκλεινε ποτε....που θα τους αρκουσε οτι μπορουσε παλι να γεμισει νερό..να δροσισει λουλουδια...να υπαρχει απλα..εστω και ελλατωματικο....
Υπαρχει...σαν ελλατωματικο.....
Σε εναν μη τελειο κοσμο......ποσοι τελειοι αντεχουν την ατελεια?
Ποσοι ατελείς αντεχουν να....τους κολλησουν τελεια χερια?
Αν....αν ημουν βαζο...αν εσπαγα....
Αν....αν ησουν βαζο..αν εσπαγες....
Ατελη ..λαθος χερια θα ηθελα να με φτιαξουν γιατι αυτα τα χερια...καποτε καποιος αλλος τα ειχε...γιατρεψει και ξερουν απο πληγες!!!!
Ολοι κουβαλαμε πληγες-ρωγμες!
Φοβαμαι τα ..γερα κρυστάλλινα ακριβα βαζα!
Εσυ?
Τι εισαι εσυ που με διαβαζεις αποψε?
Γερός?
Σπασμένος?
Διορθωτής και λατρης της ατελειας?
Επισκευαστης και μυστικοπαθής μικρος Θεος?
Τι αραγε?
Ποιός είσαι..πες μου>>



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου