Η λίστα ιστολογίων μου

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΒΑΖΟ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ, ΟΙ ΔΥΟ ΚΟΥΠΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΦΕΣ...!


    Όταν τα θέματα και οι υποθέσεις της καθημερινότητας της ζωής σας γίνουν τόσα πολλά που δεν επαρκεί ο χρόνος του 24ώρου για να τα χειριστείτε, να θυμηθείτε το βάζο του γλυκού, τις δύο κούπες και τον καφέ...
    Ο καθηγητής στάθηκε μπροστά στους φοιτητές της τάξης του, της φιλοσοφικής σχολής, έχοντας μπροστά του κάποια αντικείμενα. Όταν η τάξη ησύχασε, χωρίς να πει τίποτα, πήρε ένα μεγάλο βάζο του γλυκού και άρχισε να το γεμίζει μπαλάκια του τένις. 'Όταν πλέον δεν χωρούσε άλλο, κοίταξε τους μαθητές του και τους ρώτησε αν το βάζο ήτα γεμάτο και εκείνοι συμφώνησαν. Τότε πήρε χαλίκια και άρχισε να τα ρίχνει στο βάζο κουνώντας το και αυτά πήγαν στα κενά ανάμεσα στις μπάλες του τένις. Όταν πια δεν χωρούσε άλλα χαλίκια ρώτησε τους μαθητές του αν το βάζο ήτα γεμάτο και αυτοί κάπως σαστισμένοι είπαν πως είναι. Ο καθηγητής στην συνέχεια  πήρε άμμο και αφού την έριξε στο βάζο, γέμισε όλα τα κενά ανάμεσα στα χαλίκια και αφού ρώτησε τους μαθητές του αν το βάζο ήταν γεμάτο αυτοί απάντησαν με ένα μορφασμό "ΝΑΙ"...!
     Τότε ο καθηγητής έσκυψε και πήρε κάτω από το γραφείο του δύο κούπες καφέ και της έριξε στο βάζο, ενώ οι μαθητές γελούσαν απορημένοι... "Τώρα" , λέει ο καθηγητής, "Θέλω να θεωρήσετε ότι το βάζο αντιπροσωπεύει τη ζωή σας. Οι μπάλες του τένις είναι τα πλέον ιερά και μεγάλα πράγματα στην ζωή σας, όπως η πατρίδα, η οικογένεια, τα παιδιά σας, οι φίλοι σας, οι αγαπημένες σας ασχολίες, πράγματα που ακόμα και όλα τα άλλα να χαθούν, αυτά είναι ικανά να γεμίσουν την ζωή σας. Τα χαλίκια αντιπροσωπεύουν πράγματα σημαντικά, όπως  τη δουλειά σας, το αυτοκίνητό σας, ένα σπίτι. Η άμμος είναι άλλα μικρότερα πράγματα...
      Αν γεμίσετε το βάζο πρώτα με άμμο δεν θα υπάρχει χώρος για να βάλετε τα χαλίκια και τις μπάλες του τένις. Το ίδιο ισχύει και για την ζωή σας. Αν ξοδέψετε την ώρα σας και την ενέργειά σας για μικρά πράγματα δεν θα έχετε χρόνο και δύναμη για μεγαλύτερα και σημαντικότερα πράγματα. Φροντίστε τα μπαλάκια του τένις πρώτα και τα χαλίκια μετά. Τα υπόλοιπα άμμος..."
      Ένας μαθητής σήκωσε το χέρι του και ρώτησε τι αντιπροσωπεύει ο καφές. Ο καθηγητής χαμογέλασε και είπε... "Ο καφές είναι για να σας δείξει πως όσο γεμάτη και να είναι η ζωή σας, πάντα θα υπάρχει χώρος για ένα καφέ με κάποιο φίλο...!"Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου